Waarom deze site

Het onderwerp privacy heeft nog nooit zo in de belangstelling gestaan als nu. Maar dit is nog maar het topje van de ijsberg: het waarborgen van de bescherming van persoonsgegevens wordt een steeds belangrijker thema. Tegelijk wordt het beschermen van de persoonsgegevens steeds ingewikkelder: informatie wordt steeds vaker gedeeld met ketenpartners en ICT voorzieningen die breed toegankelijk zijn. Hoe houd je als privacy officer controle op deze samenwerkingen en uitwisselingen?

De kennis en de competentie van de privacy officer wordt komende jaren verder op de proef gesteld. Deze site levert een bijdrage aan de verdere professionalisering van de beroepsgroep van privacy officers en functionarissen gegevensbescherming.

Dit portaal staat open voor markt, burgers en wetenschappers. Allen worden uitgenodigd om te participeren in het portaal. Dit alles met maar één doel: de privacy professional gereed te maken voor de uitdagingen van morgen.

Het portaal is nog volop in ontwikkeling. Met deze eerste versie willen we een beeld geven van de mogelijkheden die een kennisportaal biedt.

Suggesties? Tips? Graag! Laat het ons weten op privacyprofessional@vka.nl.