Privacy bij VKA

Wij maken privacy praktisch en adviseren waar mogelijk in de geest van de privacywetgeving. Onze ervaren adviseurs zijn uitstekend in staat de zin en onzin van de Algemene Verordening Gegevensbescherming van elkaar te scheiden. Vanuit een risico gebaseerde benadering krijgt u van ons altijd een concreet advies op maat. Wij zorgen dat privacy positief bijdraagt aan het realiseren van uw organisatiedoelstellingen. Meer weten over hoe privacy voor uw organisatie gaat werken? 

Uitgelicht

Privacy Podcast

Beluister de Privacy Podcast en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Boek: Hoera een DPIA!

Het boek ‘Hoera een DPIA’ geeft je een praktisch handvat om succesvol met de DPIA aan de slag te gaan.

Vacature: Senior privacy consultant

Als Senior privacy consultant bij VKA help je onze klanten met verschillende privacyvraagstukken vanuit verschillende rollen. De ene keer zit je met bestuurders of de directie aan tafel als een strategisch privacy adviseur. De andere keer vervul je de rol van interim Functionaris Gegevensbescherming of projectleider AVG.

Onze dienstverlening

Wij vinden het belangrijk om jou passend en concreet te adviseren. Daarom kun je bij ons terecht voor diverse privacyvraagstukken. We denken graag met je mee over de privacyvolwassenheid van jouw organisatie, vullen de FG-rol voor je in en bieden maatwerk privacyopleidingen. Ontdek welke dienstverlening voor jouw organisatie relevant is. 

Functionaris Gegevensbescherming

Ad interim Functionaris Gegevensbescherming of Privacy Officer.

Praktisch privacy advies

To the point en direct toepasbaar. Juridische vragen, organisatorische of ICT vragen? Kom maar op!

Data Protection Impact Assessment 

Goede én leuke DPIA’s waarmee je goed op privacy risico’s kunt sturen.

Wet politiegegevens (Wpg)

Gebruikt uw organisatie Boa’s? Dan moet u voldoen aan de Wet politiegegevens (Wpg)!

Praktijkgerichte Opleidingen

Wat betekent de privacywetgeving voor úw werk?

Project AVG

Doelgericht en efficiënt zorgen we ervoor dat uw organisatie voldoet aan de AVG-wetgeving.

Privacy compliance vormt binnen iedere organisatie een belangrijk onderwerp, maar wordt tegelijkertijd binnen iedere organisatie heel anders ingevuld. De uitdaging is dan ook om voor iedere klant een passende oplossing te vinden die aansluit op de specifieke werkwijze van de klant. Een oplossing die niet alleen werkbaar, maar ook houdbaar is.

Courtney Don

Ik laat organisaties graag inzien dat de AVG veel meer mogelijk maakt dan je zou denken. Privacy is hét onderwerp waarmee bedrijven zich positief kunnen onderscheiden van hun concurrentie.

Steven Kant

Mijn passie ligt bij risicomanagement, denk hierbij aan security, privacy of IT risk management. Ik help organisaties om hun risicomanagement zodanig in te richten dat bij de digitale transformatie de kansen worden benut en de risico’s worden beheerst.

Frank van Vonderen

Blogs en publicaties

Steven Kant
De Wet Politiegegevens (Wpg). Een privacy wet, evenals de AVG, maar dan nét wat anders. Ook de Wpg kent de rol van een Functionaris Gegevensbescherming (FG), maar deze verschilt op een aantal punten van de FG rol in de AVG. Steven Kant komt in zijn werk geregeld misverstanden tegen over deze zogenaamde Wpg-FG. Hieronder bespreekt hij daarom 6 zaken die je wilt weten over de Wpg-FG.
Lees meer…
Frank van Vonderen
Voor het einde van dit jaar moet iedere organisatie die bijzondere opsporingsambtenaren (Boa’s) in dienst heeft of inhuurt, met een audit kunnen aantonen dat zij zich houdt aan de Wpg (Wet politiegegevens). Maar de Wpg, da’s toch ruwweg de AVG, de Algemene Verordening Gegevensbescherming? Nou… nee. In deze blog zet ik 10 kenmerkende verschillen op een rij.
Lees meer…
Laura Natrop
Wie heeft de beste privacy organisatie van het land? We leren met de SyRi-zaak, de discussies over de corona-app en ‘de Broedkamer’ bij de Belastingdienst dat de aandacht voor privacy belangrijker dan ooit is. Ook bij de Autoriteit Persoonsgegevens stijgt het aantal klachten. Kortom, het goed inrichten van je privacy organisatie is belangrijker dan ooit! Benieuwd hoe dat moet? Lees de blog.
Lees meer…